TBMM`DE SERTİFİKA TÖRENİ…

Afganistan Ulusal Meclisi görevlilerinden oluşan bürokrat heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde yasama, denetim süreçleri, bütçe, idari teşkilatın yapısı ve işleyişi konu başlıkları altında aldıkları eğitim programının sonucunda TBMM Plan ve Bütçe Salo

Gündem 10.10.2013 12:17:17 0
TBMM`DE SERTİFİKA TÖRENİ…

Afganistan Ulusal Meclisi görevlilerinden oluşan bürokrat heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde yasama, denetim süreçleri, bütçe, idari teşkilatın yapısı ve işleyişi konu başlıkları altında aldıkları eğitim programının sonucunda TBMM Plan ve Bütçe Salonu`nda sertifikalarını aldı. 

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Muhammed Bozdağ, TBMM İdari Teşkilatı olarak dış dünyayla iletişimi ve uluslararası ilişkileri çok önemsediklerini, yasama çalışmalarını elektronik ortamda düzenli olarak yayınladıklarını, TBMM İnternet sitesini belli başlı dünya dillerine çevirdiklerini belirterek "İyi ilişkilerin ve tecrübe paylaşımının, gelişip güçlenmenin başlıca dinamiklerinden olduğuna inanıyoruz." dedi 

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Muhammed Bozdağ, sertifika töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti:

" Burada, Meclisimizin en büyük komisyonu olan ve çok yoğun çalışan TBMM Plan ve Bütçe komisyonumuzun toplantılarını yaptığı salonda çok güzel bir amaç için toplandık. 

Afganistan Ulusal Meclisi`nden gelen ve pazartesi gününden beri kurumumuzda yasama, denetim, bütçe, dış ilişkiler ve halkla İlişkiler gibi konularda sunumlarımızı izleyip, tecrübelerimizi paylaşan değerli konuklarımızı uğurlayacağız. Kendilerine bu vesileyle ziyaretlerinin hatırasına sertifika takdim edeceğiz. 

Öncelikle belirtmek isterim ki konuklarımızın bu ziyareti bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Devlet büyüklerimizin karşılıklı görüşmelerini ve ziyaretlerini Meclis bürokrasilerimize de taşımayı ve karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmayı fevkalade önemsiyoruz. 

Ümit ediyorum ve inanıyorum ki bu program değerli konuklarımız için keyifli ve yararlı geçmiştir. Bu programın başka güzel adımlarla devam etmesini ve ilişkilerimizin daha da pekişmesini temenni ediyorum. 

Bu vesileyle de bu programın gerçekleşmesine katkılarını sunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansımıza (TİKA) ve bilhassa programda değerli sunumlarını gerçekleştiren ve organizasyonda görev alan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Biz TBMM İdari Teşkilatı olarak dış dünyayla iletişimi ve uluslararası ilişkileri çok önemsiyoruz. Yasama çalışmalarımız elektronik ortamda düzenli olarak yayınlıyor ve internet sitemizi belli başlı dünya dillerine çeviriyoruz. İyi ilişkilerin ve tecrübe paylaşımının, gelişip güçlenmenin başlıca dinamiklerinden olduğuna inanıyoruz. 

Biz Afgan kardeşlerimizin geçmişteki Kurtuluş savaşı mücadelemizde yardımımıza koştuklarını unutmuyoruz. Bugün de biz Türkiye olarak kardeş ülke Afganistan için elimizden gelen destek ve gayreti gösteriyoruz. 

Bir örnek vermek gerekirse, Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı`nın (TİKA) Afganistan`da yürüttüğü faaliyetlerin kalkınma alanı itibariyle Türkiye`nin en büyük dış yardım programı olduğunu söyleyebiliriz. 

Toplumların kalkınmasında iyi eğitim birinci derecede önemlidir. Afganistan`ın altı ilinde faaliyet gösteren Türk okullarında güçlü bir eğitim alan binlerce Afgan gencinin Hem Afganistan`ın gelişmesinde ve hem de Afganistan- Türkiye kardeşliğinin pekişmesinde önemli rol oynayacağına inanıyorum." diye konuştu 

Afganistan Ulusal Meclisi görevlilerinden oluşan bürokratlar adına konuşan Afganistan Ulusal Meclisi Bilgi ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Qadam Ali Niqpai ise, Türkiye`nin her zaman kendilerine yardımcı olan bir ülke olduğunu vurgulayarak Afgan halkının Türkiye`yi dost ve kardeş ülke olarak gördüğünü söyledi. 

Eğitim programının kendileri açısından çok faydalı geçtiğini belirten Qadam Ali Niqpai, TBMM İdari Teşkilatı bürokrat ve personeline deneyim ve tecrübelerini kendileri ile paylaştıkları için teşekkür etti. 

Daha sonra ise Afganistan Ulusal Meclisi görevlilerinden oluşan bürokrat heyetine sertifikaları TBMM bürokratları tarafından verildi. 



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00